Faceți căutări pe acest blog

27 septembrie 2018

Copilul plange la gradinita ?


              Desi gradinita a inceput de 2 saptamani, sunt copii care continua sa planga . Numai mama sa nu fii, sa vezi copilul tipand , cu lacrimile siroaie pe obrajori , cu mainile intinse dupa ajutor .
           Ce este de facut ? Cine a gresit ? Cum trebuia sa procedeze ? OFFFF


     Ei bine , nu este o cauza pierduta . Am si o veste buna : nu ai gresit mami !
Unii copii se nasc cu un atasament mai puternic si mai dureros , au anxietate de separare , teama de nou sau pur si simplu au nevoie de mai mult timp de adaptare .
     Ne vom opri acum  la atasament . Atasamentul format intre mama si copil are si o componenta genetica , care nu poate fi corectata cu usurinta si isi pune amprenta in reactiile copilului mai ales in astfel de situatii .
    Cum procedezi ?
    Nu uita nici o secunda sa-i spui copilului cat de mult il iubesti si sa-l aiguri ca nu vei uita sa-l iei de la gradinita .( fa asta si de zeci de ori daca ti se cere ) .
     Explica-i in fiecare zi care sunt motivele pentru care el merge la gradinita si argumenteaza .
     Lauda-l pentru orice mic pas pe care l-a facut in adaptare .
     Scurteaza timpul cand va luati la revedere . Cu cat prelungesti mai mult , cu atat ii creezi falsa iluzie ca te poate convinge sa te razgandesti .
      Imbratisarile dramatice nu-l ajuta foarte mult . Incearca sa-ti stapanesti emotiile si lacrimile cand va revedeti . Priveste-l doar cu admiratie ca a mai facut un pas spre adaptare si spera ca maine va fi mai bine .
      Iti doresc mult succes , mami !
   

Mamă de copil special

  Eșarfa sperantei .              În fiecare zi , bună sau rea , ne dorim să incercăm si ziua de mâine , să ne mai dăm o șansa la viață , ...